You are currently viewing Sfaturi despre detoxifierea organismului

Sfaturi despre detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului este un proces de neutralizare, transformare și eliminare a toxinelor din organism, printr-un proces natural, în care un rol foarte important îl au colonul, plămânii, ficatul, rinichii și pielea. Dietele de detoxifiere ajută la ameliorarea diverselor probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, tulburările digestive, bolile autoimune, alergiile, balonarea sau oboseala cronică. Cel mai bun moment pentru dietele de detoxifiere este primăvara sau toamna și nu se recomandă să fie făcute de mai mult de 2 ori pe an.

Curele de detoxifiere au un rol purificator atât asupra trupului, cât și a minții. Organismul nostru este bombardat zilnic cu toxine, iar acumularea acestora în acces, poate duce la funcționare deficitară a organismului, ba chiar îmbolnăvirea sa. Multe dintre aceste toxine provin din alimentație, administrarea de medicamente și atmosferă. Digestia înceată, disfuncțiile colonului, activitatea deficitară a ficatului, slaba eliminare prin intermediul rinichilor, tractului respirator și pielii duc la toxicitate crescută în organism.

Simptomele unui organism intoxicat de toxine sunt următoarele: stări de oboseală, dureri de cap, lipsă de energie, insomnii, balonarea, diareea, constipația. Știați că organismul nostru este într-o regenerare continuă și că întreg organismul se reface în mai puțin de 2 ani? Sângele are nevoie de 4 luni pentru regenerare, ficatul 6 săptămâni, pielea 1 luna iar stomacul de doar 5 zile.

Pe perioada detoxifierii se recomandă consumul cât mai diversificat de fructe și legume, în stare cât mai crudă. Încercați ca la o masă să aveți cât mai multe culori în farfurie pentru a acoperii necesarul de vitamine și minerale. Încercați să gătiți mai mult la abur sau la cuptor și, de asemenea, dacă preferați carnea, alegeți-o pe cea mai slabă. Puteți opta și pentru lactate degresate, ouă fierte, cereale integrale, semințe, alături fructe oleaginoase crude. Se interzice total consumul de sucurilor din comerț, al alcoolului, produselor procesate, de patiserie, de fast-food și al dulciurilor și reducerea cantității de nicotină și cofeină. De asemenea, sunt interzise prăjelile, afumaturile, sosurile, margarina, untul și se impune un consum moderat de sare și condimente pe bază de sare.

În urmă unei cure de slăbire vă veți simți plini de energie, tranzitul intestinal va fi reglat, calitatea somnului va crește, iar starea psihică va fi îmbunătățită. De asemenea, pielea va căpăta strălucire și organele vor funcționa la adevărata capacitate. Un aspect care nu poate fi trecut cu vederea este perderea kilogramelor în plus și chiar dispariția celulitei.

Leave a Reply