Arderea lipidelor din tesutul adipos

Arderea lipidelor din tesutul adipos

Multi oameni intampina dificultati in a-si mentine greutatea  pe masura ce imbatranesc. Un studiu recent a descoperit motivul: Arderea lipidelor din tesutul adipos scade odata cu imbatranirea si este mai usor sa te ingrasi chiar daca nu mancam mai mult sau  facem miscare mai putin decat inainte.

 

Oamenii de stiinta au studiat celulele de grasime de la 54 de femei si barbati in decursul unei perioade de 13 ani. In aceasta perioada,toate persoanele din studiu,  indiferent daca s-au ingrasat sau slabit, au aratat scaderea arderilor de grasime din tesutul adipos, acesta este ritmul in care lipidele (sau grasimea) din celulele de grasime sunt eliminate sau depozitate Conform studiului realizat in colaborare cu cercetatorii Universitatii Uppsala din Suedia si ai Universitatii Lyon din Franta, cei care nu au compensat scaderea arderilor prin a manca mai putine calorii au crescut in greutate cu un procent de 20%.

Cercetatorii au analizat si arderea lipidelor la 41 de femei care au trecut printr-o operatie de reducerea a stomacului cu inel stomacal si cum ritmul de ardere a lipidelor le-a afectat abilitatea de a-si tine greutatea sub control intre patru si sapte ani dupa operatie. Rezultatul a demonstrat ca doar cele care aveau un ritm scazut inainte de operatie au reusit sa creasca arderea lipidelor si sa slabeasca. Cercetatorii sunt de parere ca aceste persoane ar fi avut mai mult loc pentru a creste arderea grasimilor comparativ cu cele care aveau un nivel crescut inainte de operatie.

“Aceste rezultate indica pentru prima data faptul ca procesele din tesutul adipos regleaza schimbarile de greutate ale corpului in procesul imbatranirii intr-o modalitate independenta de alti factori” mentioneaza Peter Arner, profesor in cadrul departamentului de Medicina din Huddinge al Institutului Karolinska si unul dintre principalii autori ai studiului. “ Acest lucru poate duce la noi modalitati de tratare a obezitatii”

Studiile anterioare au dovedit ca o intensificare a activitatii fizice ar fi o modalitate care poate duce la cresterea arderii lipidelor in testutul adipos. 

Leave a Reply