You are currently viewing Cum putem evita efectul Yoyo?
Romania mai sanatoasa

Cum putem evita efectul Yoyo?

Efectul yoyo, este un termen inventat de Kelly D. Brownell de la Universitatea Yale și este cunoscut sub denumirea de ciclitate în greutate, datorită efectului pe care acesta îl produce. Efectul yoyo se referă la fenomenul pierderii și luării în greutate în mod ciclic, iar pentru această problemă s-au constatat nenumărate cauze, însă principala ar fi lipsa de cunoștințe despre alimentație, despre cum anume poți slăbi eficient și corect.

De multe ori, noi pur și simplu nu înțelegem nevoile organismului nostru, urmăm o alimentație prea restrictivă, care nu oferă acestuia toți nutrienții de care are nevoie.

Majoritatea persoanelor atunci când își doresc să slăbească, își setează obiective prea mărețe, adică doresc să slăbească un număr mare de kilograme, într-un timp foarte scurt. Astfel încep prin a urmă un set de reguli stricte, cu gândul că la atingerea obiectivului vor reveni la vechile obiceiuri și se vor desfăta cu tot felul de mese bogate din punct de vedere caloric. Această gândire este total eronată!

Pornim de la idea că NU există o soluție temporară, ci cea mai bună dietă nu este o dietă, ci adoptarea unui stil de viață sănătos!

Romania mai sanatoasa

 

Pierderea rapidă în greutate nu este niciodată sănătoasă pentru organismul nostru. Un regim alimentar nu trebuie să fie strict, slab în calorii, ci acesta trebuie adaptat la metabolismul nostru. Vă reamintim că un regim alimentar nu trebuie să fie doar pentru o anumită perioadă de timp, ci vă recomandăm să învătati să mâncati sănătos și corect. Prin urmare, mesele trebuie să fie echilibrate și pline de valori nutritive care să  permită o bună funcționare a organismului, astfel există riscul chiar și de îmbolnăvire.

Rata sănătoasă de slăbire este gândită astfel încât să slăbim 1,5 / 2 kilograme pe săptămână. Numai atunci pierderea în greutate nu va fi o povară serioasă pentru organism, prin urmare, pentru a evita efectul yoyo, este mai bine să renunțam la așa-numitele diete drastice.

Leave a Reply