You are currently viewing Ce au in comun casele de pariuri si Herbalife?

Ce au in comun casele de pariuri si Herbalife?

 

Ce au in comun casele de pariuri si Herbalife?

 

Ca sa stiti. Text preluat Valeriu Nicolae dar explica mai bine dacat am putea noi vreodata.

 

“Herbalife este un fel de Caritas (adică o schemă piramidală). O investigație a guvernului american a descoperit în 2016 că compania e vinovată de înșelătorie și ilegalități. Herbalife a plătit 200 de milioane de dolari pentru a evita un proces.  Mai mult de jumătate din cei care vând produsele lor nu vor câștiga nimic. Zdrobitoarea majoritate a celorlalți vor câștiga cu mult sub salariul minim vânzând produsele lor. Produsele lor sunt incredibil de scumpe, iar conținutul egal de zahăr și proteine ale unora dintre produsele lor numai cu multă imaginație pot să fie văzute ca fiind sănătoase. Compania este extrem de netransparentă, dar plătește incredibil de mulți bani unor vedete pentru a fi promovată. Nenea Ronaldo, cel care era brusc lovit de un stil de viață sănătos de curând, i-a promovat la greu pe foarte mulți bani.

Casele de pariuri sunt și ele niște nenorociri. Legăturile dintre casele de pariuri și lumea interlopă au fost dezvăluite de foarte multe ori. Pariurile fac praf viața a zeci de milioane de oameni săraci în toată lumea. Pariul creează dependență similară celei de alcool sau de droguri. Din păcate, o mulțime de fotbaliști și vedete sportive, dintre care unele chiar respectabile, promovează casele de pariuri. Mi se pare incredibil de trist că și Ana Maria Brânză, o doamnă pe care o admir sincer, este una dintre aceste vedete iar faptul că (sper) probabil e nevoită să facă reclame pentru așa ceva spune mult despre cât de bolnavă e societatea noastră.

 

Herbalife și casele de pariuri au o publicitate masivă pe televiziunea națională TVR în timpul transmisiunilor de la Olimpiadă. Mi se pare cel puțin iresponsabil, dacă nu abject acest lucru.

Leave a Reply