You are currently viewing

Pe masura ce terminam festivitatile sezonului de sarbatori, este timpul sa ne intoarcem atentia asupra timpului de revenire. Cateodata, este necesar sa te intrerupi, sa arunci grijile pe fereastra si sa te bucuri intr-adevar in timpul acestei perioade. Dar este la fel de important sa te intorci la autodisciplina si realitate si sa-ti acorzi putin timp ca sa restabilesti vechile obiceiuri sanatoase si de auto ingrijire. Gasiti mai jos un ghid pas-cu-pas pentru a te ajuta sa revii la vechile obiceiuri. Incepe cu chestii mici.

Bea apa

Cea mai rapida cale de a corecta impuritatile este de a mari cantitatea de apa bauta. Hidratarea poate fi neglijata atunci cand consumi alcool, dar apa iti va asigura hidratarea si in acelasi timp iti va curata corpul tau in mod natural – si rezultatele iti vor lasa pielea mai luminoasa, o abilitate mai mare de a dormi, o slabire mai rapida si o concentrare mai mare.

Acorda prioritate somnului

Stabilirea unui program este una din metodele fundamentale de a accesa o mai buna forma a propriei persoane. Stabileste o ora de culcare si tine-te de ea, in timpul saptamanii trezeste-te mereu la aceeasi ora in fiecare zi si dormie un pic mai mult in week-end. Promite-ti sa nu folosesti telefoanele si laptopul in pat si creeaza-ti un ritual de seara care ii permite corpului sa se relaxeze dupa zi. Bea un ceai de plante, o baie calduta sau un dus, o carte buna, sau melodii relaxante.

Reaminteste-ti obiceiurile/ritualurile tale

Iti amintesti viata ta de dinainte de sarbatori? Exercitiile pe care le faceai, timpul de pregatire a meselor, un ritual de somn acceptabil? Ei bine, este timpul sa revii la acestea!  Incepe prin reprogramarea unor ore de exercitii in cursul saptamanii. Cursa se castiga printr-o alergare temperata si constanta. Incepe prin a adauga cateva exercitii si pe masura ce iti recapeti rezistenta si obisnuinta poti creste intensitatea. O moda din lista de predictie a bunastarii de  pe site-ul Well+ Good din 2019 este aceea ca trebuie sa faci un pas inapoi de la nevoia de a fi, ei bine, „bine”. Recenta crestere a industriei starii de bine care a creat o presiune puternica asupra oamenilor de a se antrena intensiv pentruo stare de bine, de fapt, creeaza anxietate, auto-indoiala si depresie. Daca asta e ceva care ti se pare familiar, acorda atentie pasilor mici si ritualurilor practice de a-ti mentine sanatatea.

Miscarea

Cateodata aceasta inseamna sa reintroduci mai multa miscare inapoi in obiceiurile tale, pe masura ce orele aglomerate de dimineata din perioada sarbatorilor se calmeaza. Aceasta inseamna sa mergi pe jos prin oras in loc sa sari in taxi sau metrou- sau acel truc vechi de cand lumea, de a urca scarile in loc sa iei ascensorul. Incearca sa intinzi covorasul yoga la prima ora dimineata si acorda-ti 15 min sa-ti misti corpul in mod natural, indiferent daca este un exercitiu yoga sau cu greutati sau cardio- doar incepe! Nu te gandi prea mult – odata ce incepi cu aceste mici obiceiuri, este greu sa nu le realizezi. Ele devin parte din tine.

Incepe cu pasi mici

Avand in vedere cele de mai sus, reintoarce-te usor la obiceiurile tale. Stabileste-ti obiective rezonabile, pas cu pas, si mareste numarul si intensitatea. Aminteste-ti ca progresul lent este mai bun decat lipsa acestuia- si cea mai importanta parte a ritualului tau este sa ai o fundatie solida de la care sa mergi mai departe. Fii clar cu ceea ce vrei sa faci, scrie-ti obiectivele pe hartie, si apoi fa pasi mici si siguri. Fii sigur ca poti!

Leave a Reply