You are currently viewing Stii de ce nu trebuie sa te cantaresti zilnic?

Stii de ce nu trebuie sa te cantaresti zilnic?

Stii de ce nu trebuie sa te cantaresti zilnic?

Te-ai cantarit dimineata la prima ora, ai vazut ca iti arata cu 500 de grame mai mult, l-ai mutat mai in stanga, la fel, iesi din baie si intrebi un membru al familiei daca cantarul indica corect. Ramai surpriza cand iti raspunde cu “da”, iar atunci incep grijile.

 

Si atunci ce facem, cum rezolvam aceasta frica?

Simplu, nu ne cantarim zilnic, nu ne cantarim dupa antrenament, nu ne cantarim seara, nu ne cantarim in ciclu menstrual.

* Nu ne cantarim zilnic

Greutatea difera zilnic in sus sau in jos, iar din aceasta cauza tu poti considera ca ai slabit sau te-ai ingrasat, cand de fapt corpul retine sau elimina apa. Nu fiecare suta de grame in plus pe cantar inseamna grasime. Va recomandam sa va cantariti dimineata, saptmanal, pe stomacul gol.

* Nu me cantarim dupa antrenament

Pentru ca corpul trece printr-un proces de refacere si retine lichide. Trebuie sa stiti ca dezvoltarea masei musculare inseamna o greutate mai mare, dar asta nu inseamna ca v-ati ingrasat (crestea procentului de grasime). Nici macar dupa alergare sa nu va cantariti.

* Nu ne cantarim seara

De ce sa ne urcam pe cantar seara dupa ce o zi intreaga am consumat mancare si ne-am hidratat? Ca cantarul sa fie dusmanul nostru? Pentru o relatie de durata, va recomandam sa nu va cantariti seara.

* Nu ne cantarim in ciclu menstrual

Ciclu menstrual lunar poate provoca retineri de apa, din cauza acesta kilogramele “acumulate” in aceasta perioada sunt false. Totusi, nu va cantariti in aceaata perioada.

Sunt persoane care se cantaresc zilnic pentru a fii motivate, pentru a manca mai bine, pentru a urma un target, dar nu trebuie sa uitati ca cantarul este doar un instrument.

Sanatatea nu se masoara doar in kilograme, trebuie sa va concentrati mai mult pe doza de energie, procentul de grasime, imunitate si felul in care te simti.

Acum trebuie sa va oferim si o varianta utila si practica pentru a urmari progresul unei transformari: jurnal alimetar si masuratori saptamanale in jurul taliei si in jurul coapselor.

Gata, am rezolvat si misunea cantarul.

 

Leave a Reply