You are currently viewing Cum iti sabotezi dieta fara sa iti dai seama.

Cum iti sabotezi dieta fara sa iti dai seama.

Cum iti sabotezi dieta fara sa iti dai seama

S-ar putea să vă plângeți de graba nesfârșită a vieții de zi cu zi și sa va doriti ca timpul sa treaca mai greu pentru a le face pe toate, dar există un lucru pe care cu siguranta nu doriți să se încetinească – METABOLISMUL. Metabolismul dvs. este acea serie de reacții chimice care transforma ceea ce mănânci și bei, în energia pe care corpul o foloseste. Metabolismul dvs. este influențat de vârsta, sex, dimensiunea corporală și compoziția (procentul de grasime si de muschi). Asta inseamna ca barbatii au de obicei rate metabolica mai mare, deoarece tind sa aiba mai multi muschi si mai putina grasime decat femeile. De asemenea, metabolismul dvs. incetineste odată cu vârsta . În timp ce știi că ședințele lungi de la munca poate provoca incetinirea metabolismul dvs., există și alte lucruri pe care le faceti involuntar si care va incetinesc functiile organismului. Iată șapte moduri în care încetinești metabolismul tău fara sa stii.

  1. Perioadele prea lungi intre mese

Probabil că ați auzit că sărind mesele nu faceti un lucru prea grozav pentru metabolismul dvs., dar nici pauzele prea mari  între mese nu ajută. Când mâncați micul dejun la ora 5 dimineața, prânzul la ora 4 și cina la ora 9, nu faceți niciun fel de favor metabolismului. În schimb, daca mănânci la fiecare două-trei ore metabolismulul va ramane activ pe toata durata zilei. Dar cum sta treaba cu dietele bazate pe postul intermitent? În timp ce aceasta poate ajuta la scăderea consumului de calorii, dezavantajul este că, dacă nu se face sub observatia unor persoane de specialitate, poate duce la afectiuni grave și chiar creștere în greutate. Recomandarea noastră: sunați la un specialist.

  1. Evitarea antenamentelor cu greutati.

Ați auzit mereu că mușchii ard multe calorii – și DA, este adevărat. Studiile au constatat că antrenamentele cu greutati cresc rata metabolica. Aceasta explică, de asemenea, de ce rata metabolică scade, pe măsură ce îmbătrâniți. Masa musculară scade în timp, pentru că, de obicei, devenim din ce in ce mai sedentari pe masura ce imbatranim.

  1. Consumați mese inconsistente zilnice.

Dacă mâncați un mic dejun dimineața, iar in alte zile nu mâncați până la prânz este posibil să vă distrugeți metabolismul. Fie că mâncați trei mese pe zi sau nouă, acestea trebuie sa respecte un program. Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că un program de masă neregulată ar putea afecta negativ sănătatea dumneavoastră metabolică. Incearca sa mananci un numar constant de mese si pe cat se poate la aceleasi ore !

  1. Nu mananci destul.

Dacă doriți să scadeti în greutate, ar trebui să mâncați mai puțin, nu? Nu este așa de simplu. O dieta saraca in nutrienti, chiar daca este saraca si in calorii, poate provoca un dezastru asupra metabolismului. Acest fenomen este cel mai evident la atletii profesionisti care au nevoie de un aport caloric urias pentru a face fata nevoilor lor, iar daca ei nu indeplinesc acest aport caloric se poate ajunge la oboseală și leziuni.

  1. Saritul peste orele de somn.

Cearcanele și un consum ridicat de cofeină sunt dezavantajele cele mai evidente ale unei odihne insuficiente, dar ele nu sunt singurele. Cercetătorii au descoperit că privarea de somn poate afecta în mod semnificativ metabolismul dvs. , și nu într-un mod bun,  prin scăderea arderilor si incetinirea metabolismului.    

  1. Aport scazut de proteine.

O calorie este o calorie, nu? Nu chiar. Corpul tău necesită cantități diferite de energie pentru a procesa diversi macronutrienți: carbohidrați, proteine ​​și grăsimi. Consumul de calorii in timpul procesării proteinelor este mai mare decât consumul de calorii din timpul procesării grăsimilor. Aveți nevoie de proteine ​​pentru a mări masa musculară, pentru a vă alimenta metabolismul dar si pentru a ajuta organismul sa arda mai multe calorii.

  1. Te stresezi prea mult.

Știi că stresul este rău pentru sănătatea ta, dar se pare că este și rău pentru rata metabolică. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit ca stresul a afectat modul in care femeile au metabolizat alimentele. Persoanele care au  unul sau mai multe evenimente stresante cu o zi înainte de a mânca o masă bogată în grăsimi au ars cu 104 calorii mai puțin, în orele de dupa masa, comparativ cu persoanele  „nestresate”. Desi nu pare foarte mult, ganditi-va ca pe parcursul unui an, acet stres ar putea insemna o crestere in greutate cu 6 kg.

Leave a Reply